Over ons

Kids Marina is de nieuwe waterattractie voor kinderen in Nederland. Stap aan boord van een van de kinderbootjes en voel je de kapitein. Varenderwijs krijgen de kinderen inzicht in de haven en haar functies en vaartuigen.

Bootje varen
De modelbootjes zijn door de kinderen zelf eenvoudig te besturen en worden aangedreven door elektromotoren. Ook ouders kunnen mee aan boord. In de kinderhaven zijn verschillende types ingezet naar voorbeeld van schepen die ook echt in een haven te vinden zijn. Zo is er een echte blusboot, rondvaartboot en havendienstboot. Maar ook een vrachtschip, politieboot of sleepboot ontbreken niet. Een vaartochtje duurt twintig minuten inclusief schepen en ontschepen.

Edutainment
Kids Marina is in eerste instantie vooral leuk en een unieke beleving. Toch is ook de educatieve waarde van de attractie niet onbelangrijk. Door de scheepjes te bouwen naar model van echte zeeschepen en de haven in te richten met herkenbare elementen (boeien e.d.) acteren de kinderen als het ware in een miniatuurhaven. Bij Kids Marina staan kinderen zelf aan het roer.

De ondernemers
Pegasus Events is werkzaam in de leisure branche en gespecialiseerd in het verzorgen van diverse groepsarrangementen in Rotterdam en maatwerk events voor met name de zakelijke markt. Daarnaast organiseren zij diverse citytours en teambuildingsactiviteiten met het bedrijf Kicker Events. De eigenaren Joris de Vos en Vincent Dellebeke hebben het doel om met Kids Marina op speelse wijze de haven en varen dichterbij te brengen voor jonge bezoekers aan Rotterdam. Met de kinderattractie wonnen de Rotterdamse ondernemers in 2012 de Aardig Onderweg Awards in de categorie Ondernemerschap. De Kids Marina ontving de meeste publieks stemmen  en won daarmee ook de publieksprijs.