Nieuwsoverzicht

Opening seizoen 2016

datum publicatie: 10 maart 2016

Op zaterdag 19 maart opent de Kids Marina haar deuren voor het nieuwe seizoen 2016! Vanaf 12.00 uur zijn wij geopend en wordt de kinderhaven feestelijk geopend. Ook is er de doop van een nieuw kinderbootje! Reserveren is niet nodig.
Bestuur je eigen politieboot, containerschip of cruiseboot en voel je een echte kapitien. De Kids Marina is gevestigd op het water aan het Grotekerkplein in Rotterdam recht tegenover de Laurenskerk.

Opening 2015….

datum publicatie: 3 maart 2015

Kijk jij net zoals de havenmeesters ook zo uit naar de opening van het nieuwe seizoen? Op zaterdag 21 maart 2015 is het eindelijk zover, Kids Marina opent deze dag feestelijk het nieuwe vaarseizoen in Rotterdam. We zijn alweer druk in de weer om het nieuwe seizoen goed te beginnen! De bootjes worden schoongemaakt en hersteld, de haven speurtocht krijgt een update en er komen nieuwe programma’s voor kinderfeestjes en schooluitjes. De Kids Marina is tijdens het seizoen van 2015 geopend van zaterdag 21 maart t/m zaterdag 14 november 2015 op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tijdens de schoolvakanties (meivakantie, zomervakantie en herfstvakantie) zijn wij alle dagen in de week geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Op feestdagen is de Kids Marina ook geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Sinterklaas bij Kids Marina

datum publicatie: 1 november 2014

Op deze feestelijke dag kan jij, naast Sinterklaas, ook je eigen (stoom)schip besturen, bij Kids Marina! En nog leuker is dat ’s middags Sinterklaas met zijn Pieten ook aanwezig is, we liggen namelijk met onze steiger aan het Pietenplein (Grotekerkplein) te Rotterdam. Deze middag zijn alle scheepjes present, met pakjes aan boord, helemaal in de Sinterklaas stemming! Op het Pietenplein kunnen de kinderen hun pietendiploma halen en zijn er de hele middag diverse kinderactiviteiten. Als cadeautje kan je deze middag voor slechts € 10,- per bootje een rondje varen in je eigen Pietenboot. We zien jullie graag tussen 14.00 uur en 18.00 uur! Klik hier voor meer info over de Sinterklaasintocht in Rotterdam.

Groet van de havenmeester Piet.


Herfstvakantie 2014

datum publicatie: 1 oktober 2014

De Kids Marina is tijdens de herfstvakantie geopend van dinsdag 21 oktober t/m zondag 26 oktober van 12.00 tot 17.00 uur. Buiten de vakantie op zaterdag en zondag t/m 15 november (sinterklaasintocht). Reserveren is niet nodig, enkel voor kinderfeestjes en groepen vanaf 10 personen. Neem je maatjes mee en voel je de kapitein!

 

Nieuw bij Kids Marina

datum publicatie: 25 maart 2014

Kinderen kunnen vanaf dit seizoen een spannende havenspeurtocht op het water doen. Een speciale vaarroute voor zowel de onderbouw als bovenbouw. Naast de speurtocht op het water kunnen de kinderen aan wal een doolhof of zoek de verschillen spel oplossen. Voor de allerkleinste is er een Aqua Play. Voor een heerlijke versnapering kan je nu ook terecht bij Kids Marina. Op de steiger verkopen wij diverse (kinder)ijsjes! De miniatuurhaven is geopend van 12.00 tot 17.00 uur tijdens het weekend, feestdagen en vakanties van dinsdag t/m zondag. Ook voor een leuk verjaardagsfeestje kan je bij Kids Marina terecht. Ahoy kapitein!

 

Sinterklaasintocht 2013

datum publicatie: 16 oktober 2013

Ook de havenmeesters van Kids Marina kijken vol spanning uit naar de komst van Sinterklaas. Is hij wel op tijd na zo’n lange reis uit Spanje? Tijdens de intocht op zaterdag 16 november zijn alle scheepjes present en, met pakjes aan boord, helemaal in Sinterklaas stemming. Vanaf 14.00 uur tot 18.00 uur liggen we afgemeerd aan het Pietenplein (Grotekerkplein) in Rotterdam. Kom je ook kijken?

De havenmeester Piet.

 

Herfstvakantie 2013

datum publicatie: 10 oktober 2013

Tijdens de herfstvakantie van 19 t/m 27 oktober a.s. is de Kids Marina voor het laatst geopend dit seizoen! De miniatuurhaven is deze week geopend van dinsdag t/m zondag. Houdt de website en onze facebook pagina in de gaten voor een leuke actie en maak kans op een mooie prijs!

 

Kids Marina tijdens Drakenbootfestival

datum publicatie: 20 juni 2013

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni 2013 is de Kids Marina met drie bootjes aanwezig tijdens het Drakenbootfestival in Apeldoorn. Spektakel, water, boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, competitie, buitenlucht, straattheater en muziek! Tussen 12.00 en 18.00 uur kunnen kinderen varen in de elektrische bootjes. Meer info: www.drakenbootfestival.nl/apeldoorn/

 

PERSBERICHT- Feestelijke opening Kids Marina

datum publicatie: 25 maart 2013

Op zaterdag 30 maart 2013 om 12:00 uur start Kids Marina feestelijk het nieuwe vaarseizoen! Tijdens de opening wordt het nieuwe “meisjesbootje” gedoopt door wethouder Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte, mevrouw Van Huffelen.Alle kinderen in de leeftijd 4 t/m 13 jaar zijn vanaf 12.30 uur welkom bij het Grotekerkplein om, onder begeleiding van een volwassene, als kapitein de boten te besturen. Tijdens de opening krijgen kinderen een ijsje van Capri IJssalon en staat er limonade klaar!In deze miniatuurhaven midden in de stad voelt elk kind zich kapitein. Kinderen staan zelf aan het roer van een stoere brandweerboot, cruiseboot of een gaaf containerschip. Kids Marina heeft zes scheepjes in de haven liggen, stuk voor stuk nagemaakt van de echte schepen die in de Rotterdamse haven te zien zijn. Bij het vaargedeelte is permanent toezicht door een havenmeester die de maatjes tijdens de vaartocht ook alles uitlegt over de regels op het water. Het is vanzelfsprekend dat de kinderen bij het inschepen een reddingsvest aankrijgen.Kids Marina is het ultieme uitje voor zeelui en waterratten. Ga ook van wal en laat je verrassen door maritiem Rotterdam!
Groet, de havenmeester.

 

Kids Marina winnaar RET Aardig Onderweg Award 2012!

datum publicatie: 16-06-12

De nieuwe Rotterdamse kinderattractie Kids Marina van Pegasus Nautic Events en Wielders Management BV heeft op vrijdag 15 juni 2012 in het nieuwe Luxor Theater twee RET Aardig Onderweg Awards gewonnen t.w.v. € 10.000,- , in de categorie ‘ondernemersschap’ en de publieksprijs. Lees meer>>

 

Officiële opening kinderattractie Kids Marina Rotterdam

datum publicatie: 17-07-12

Rotterdam heeft een nieuwe waterattractie voor kinderen. In Kids Marina, dat vrijdag 20 juli opengaat, beleven kinderen voor een middag of een dag het ultieme havengevoel. Als kapitein van een politieboot, sleepboot of rondvaartboot krijgen zij varende wijs inzicht in de haven en haar functies en vaartuigen. Kids Marina start dit seizoen met vier scheepjes in de vaart, allemaal verschillende types naar voorbeeld van schepen die ook echt in de haven van Rotterdam zijn te vinden. Een vaartochtje duurt 20 minuten inclusief schepen en ontschepen. Naast een unieke beleving, biedt de attractie ook een educatieve waarde. Rotterdam is de grootste havenstad van Europa. De gigantisch schepen en stoere bemanning hebben op velen vaak een magische aantrekkingskracht. Kids Marina is gelegen aan het Grote Kerkplein, in de binnenstad, waar een miniatuurhaven in de oude gracht is gemaakt. Op vrijdag 20 juli gaat Kids Marina officieus van start. Tussen 16.00 en 17.00 uur kan er gratis met Kids Marina kennis gemaakt worden. Kinderen in de leeftijd 4 t/m 12 jaar zijn welkom om onder begeleiding van een volwassene als kapitein de boot te besturen.